Romanian Dutch English French German Italian Spanish

AGROTRIBURI

logo agrotriburi

 

AGROTRIBURI reprezintă un suport de monitorizare directă în agricultura de precizie, format din grupuri de agronomi orientați spre necesităţile imediate ale fermierilor, în a oferi soluţii pentru creşterea productivităţii agricole. Pentru a fi eficienți, suntem organizați în « triburi » și pe sectoare de specialitate: culturi leguminoase, culturi de cereale și plante tehnice. Din grup fac parte agronomi și specialiști din sectorul agroalimentar, care colaborează, la nevoie, cu centre de cercetare și dezvoltare sau sisteme de integrare a datelor pe securitatea agroalimentară. Noi supraveghem culturilor pe toată durata de vegetaţie și furnizăm observații de ansamblu asupra parcelelor pentru care se solicită monitorizarea, dar şi prevenim posibilele stări anormale care pot surveni datorită unor dăunători sau condiţii climatice defavorabile. Aceste servicii se adresează unor categorii diferite de beneficiari: agricultorilor individuali, asociaţiilor agricole, consultanţilor agricoli, producătorilor de nutreţuri, crescătorilor de vite, dar şi celor care sunt implicaţi în activităţi comerciale cu produse agricole sau se ocupă cu producerea seminţelor şi materialului săditor. De asemenea, noi observăm și informăm beneficiarii, în mod direct, și asupra volatilității prețurilor din piețe, târguri, supermarket-uri și piețele engross, deoarece misiunea noastră este de a fi aproape de producători și consumatori în a monitoriza fluxurile schimburilor comerciale la nivel local/regional. Totodată, comercializăm și informăm asupra îngrășămintelor chimice, pesticidelor și tratamentelor necesare pentru buna creștere și dezvoltare a culturilor la un preț convenabil, întrucat o producție agricolă profitabilă presupune informare, prevenire si combatere timpurie. În concluzie, noi propunem practicarea unei agriculturi mai performante care limitează efectele negative ale culturilor, corelat cu creşterea sustenabilă a productivităţii, dar şi a veniturilor agricultorilor.

SERVICIILE NOASTRE

 

  • Analizăm calitatea solului și propunem metode de tratare a acestuia, în scopul creșterii fertilității prin colaborare directă cu laboratoare de specialitate.Aceste cercetări pedologice vizează dezvoltarea unei agriculturi durabile și de calitate prin reducerea riscului de poluare cu nitraţi, dar şi optimizarea producției agricole.
  • Informăm beneficiarii asupra metodelor agrotehnologice, adică, ce fel de soiuri și hibrizi se pretează pentru tipul de sol vizat și regiunea climatică. Astfel, fermierii pot lua decizii corecte privind lucrările şi tratamentele care trebuie aplicate de-a lungul anului agricol.
  • Monitorizăm culturile agricole pentru a observa evoluția acestora prin supraveghere directă a culturilor pe toată durata de vegetaţie. De asemenea, furnizăm observații de ansamblu asupra parcelelor monitorizate, dar şi prevenim posibilele stări anormale care pot surveni datorită unor condiţii climatice defavorabile.
  • Intervenim în prevenirea și combaterea bolilor și dăunătorilor din agricultură pentru a eficientiza producția prin estimarea sănătăţii plantelor sau localizarea plantelor de cultură şi a buruienilor. Observarea culturilor de la germinaţie până la maturitate este o componentă esenţială a sistemelor de monitorizare a culturilor.
  • Monitorizăm evoluția prețurilor direct din piețe, târguri, supermarket-uri, engross deoarece misiunea noastră este de a crește venitul producătorilor prin informare prealabilă asupra fluxului comercial raportat la calitatea produselor agroalimentare.
  • Organizăm evenimente interactive în ferme de lucru, unde fermieri, agronomi și specialiști vor fuziona direct cu producatori prin intermediul unor numeroase demonstrații și sesiuni de practică in materie de culturi agricole.    
Web: www.agrotriburi.ro

 

?>

Termeni si Conditii