Romanian Dutch English French German Italian Spanish

Biotehnologii agricole

agrogenetica

Departamentul de AGROGENETICĂ, din cadrul SISA, vizează fuziunea dintre genetică si agronomie, o prioritate strategică a secolului XXI, care va conduce la o diversificare a culturilor și o îmbunătățire a performanței economice în agricultură. Producția și managementul resurselor genetice în agricultură sunt construite pe valori comune, de aceea, pentru o bună cunoaștere și gestionare a lor, este nevoie de schimbul de date și informații între actorii de resurse genetice.
Echipa noastră propune prin cercetare și inovare creșterea productivitățiii prin diversitate genetică a speciilor de plante și animale din agricultură și zootehnie. Noi construim si propunem soluții plecând de la următoarele aspecte:

  • Care sunt resursele agrogenetice necesare?
  • Cum se dezvoltă?
  • Cum să se folosească pentru a răspunde mai bine provocărilor de creștere a populației și schimbările climatice?
  • Cum sa le integrăm în proiectarea unei agriculturi durabile și mai productive ?

Metoda de abordare, mediul de reglementare și creșterea accesului public la resursele agrogenetice, reprezintă unul dintre obiectivele SISA!
În concluzie, specialiștii din departamentul de Agrogenetică au ca scop informarea asupra modificărilor genetice și dezvoltarea unor metode și instrumente de îmbunătățire genetică a plantelor și de conservare a speciilor de animale.

?>

Termeni si Conditii